donderdag 23 januari 2014

Op een regenachtige middag schrijf ik deze lange blog........

Afgelopen week was een drukke week. Zoonlief was jarig, ik had veel afspraken buiten de deur, onze oudste dochter was 2 dagen ziek thuis, manlief was 's avonds wat later thuis of moest 's avonds nog veel weg.... Je zult begrijpen dat het huishouden zich niet vanzelf regelde, dus was en ben ik nu vooral druk met het inhalen van alle klusjes die zijn blijven liggen. Tegelijkertijd voel ik mezelf nogal moe, dus gaat het allemaal minder snel dan gedacht. Ik heb dan ook besloten om vanmiddag even mijn blog bij te werken en dan een uurtje op de bank te kruipen met mijn nieuwe haakproject: het haken van de driehoekige sjaal uit het boek 'Haken & kleur'.
Ik was van de week al begonnen in een andere kleur. Helaas bleek ik niet genoeg te hebben van het garen en omdat ik niet kon wachten met haken ben ik dan ook maar gelijk een tweede gestart in een andere kleur en met een andere soort garen. Inmiddels is de garen voor sjaal 1 alweer aangeschaft, maar ik heb besloten om nu eerst maar sjaal 2 af te maken. Ook omdat die met dikkere garen wordt gehaakt en dus uitermate geschikt is voor de toch wat koudere dagen die er dan eindelijk aan gaan komen.
Ik ben nu ongeveer op de helft van het patroon. 35 toeren heb ik nu gehaakt. Het patroon bestaat uit 60 toeren.


De sjaal krijgt straks nog een mooi randje van een andere kleur en op de doek komen bloemen (net als in het boek). Het wordt een flinke sjaal zo te zien.

Zoals ik al vertelde was onze zoon vorige week ook jarig. Hij is alweer 8 jaar geworden. Het klinkt zo cliché, maar inderdaad het gaat zooo hard. Ik merkte het zelfs aan de cadeautjes die hij dit jaar kreeg. In plaats van speelgoedautootjes, treintjes en poppetjes, kreeg hij nu vooral boeken (hij leest graag op bed), een spel, een puzzel van 500 stukjes, een fototoestel (ja, een echte. Nu hoeft hij die van ons niet meer te lenen.) enz. Grote jongenscadeautjes eigenlijk al, besefte ik me. En ik had natuurlijk zelf iets voor hem gehaakt. Nu kan je voor jongens niet zo heel veel anders haken dan een muts, een Ipadhoes of een sjaal. Ik heb dus een sjaal voor hem gehaakt.


Steeds als hij op bed lag of 's middags als de jongste sliep en zoonlief naar school was, kon ik weer een paar toeren haken. Hoewel ik er een zwaar hoofd in had, is het me toch gelukt om het kado voor zijn verjaardag af te hebben. Hij was oprecht blij met zijn nieuwe sjaal en was vanmorgen al erg bllij dat het eindelijk wat kouder buiten was. Morgen gaat de sjaal dus om naar school.


Ook heb ik afgelopen week nog een mandje/tasje voor mijn moeder gemaakt. Hier kan ze haar bolletjes garen in doen. hoewel ze vroeger ook wel haakte, heb ik haar nu toch opnieuw met het virus aangestoken. En het virus gaat verder..... In het gezin van mijn oudste zus zijn nu ook al een aantal dames aangestoken. Pas op, het is dus echt besmettelijk!
Onze zoon Bram had het mandje/tasje mooi ingepakt voor oma en zo kwamen we dus onverwacht met een leuk kadootje op de koffie bij opa en oma. Helaas was ik vergeten foto's te maken, dus heb ik mijn vader gevraagd wat foto's op te sturen. Dat heeft hij trouw gedaan, dus kan ik het mandje/tasje hier toch nog showen.

Hoewel deze blog doet vermoeden dat ik vooral druk ben met het haken van allerlei projecten, is de werkelijkheid toch iets anders. Het haken beperkt zich vooral tot 's middags een uurtje als de kleine slaapt en 's avonds als de kinderen op bed liggen en ik geen andere activiteiten in de agenda heb staan.
Afgelopen weken werd ik de prachtige natuurlijke tinten in huis zoooo verschrikkelijke zat. Ik heb behoefte aan kleur in huis!!! Gelukkig (en soms ook helemaal niet gelukkig) ben ik nogal van het bewaren en dus kon ik alweer allerlei gekleurde woonaccessoires van onze eigen zolder halen. Wie wat bewaard heeft wat!!! Dat klopt dus weer. Pffff, heb ik toch weer een goed excuus voor de grote hoeveelheid opgeslagen spullen in ons huis.


Maar ja, nu die muur nog. Die is echt heeeel grijs en dat wil ik dus ook niet meer. Welke kleur het dan gaat worden? Ik ben er nog niet helemaal over uit. Gelukkig maar voor manlief, want die voelt de bui al hangen. 'Schat, zullen we de meubels even aan de kant zetten, de plinten afdekken, het plafond afplakken en dan onze muur een mooi nieuw kleurtje geven? Het is echt zo gedaan!!! Het is maar 1 muurtje, hoor! Dat moet makkelijk lukken in een avondje' Tja, die muur is dan wel 6 meter lang, maar dat zeg ik er natuurlijk niet bij. Dat kan hij zelf natuurlijk ook wel zien. Ah fijn, eerst nog eens goed nadenken over de kleur en dan ga ik manlief maar eens met mijn idee overvallen.

Tenslotte wil ik nog vertellen dat ik deze week mijn allereerste snailmail ontvangen heb. Wat een creativiteit. Hoe leuk is het om dit te mogen ontvangen!!! Uiteraard ben ik inmiddels al druk bezig met het samenstellen van een mooie snailmail om terug te sturen. Ik vind het nog best wel lastig, maar krijg al veel ideeën door rond te snuffelen tussen mijn eigen knutsels en door wat rond te kijken op internet. Volgende keer hier dus meer over... 


3 opmerkingen:

 1. Moest wel een beetje lachen om je blog, waarin je vertelt niet veel tijd te hebben en als ik dan zie wat er allemaal uit je handen is gekomen. Pffff wat gaat er dan gebeuren als je wel (veel) tijd hebt. Maar wat heb je een leuke dingen gemaakt. En nog gefeliciteerd met je grote zoon natuurlijk.
  Wat een leuke snailmail laat je ook zien. En wat leuk dat je ook besmet bent inmiddels door het snailmail virus. Zelf vind ik het zo leuk om te doen.
  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Greetje, leuk om te lezen, ziet er leuk uit zo! En nog proficiat met je zoon. Je hebt alweer flink gehaakt hoor. En ik herken dat wel, dat je meteen iets nieuws wilt gaan maken, grappig. Rustig aan nog maar een dagje en dan genieten van een lekker weekend. Groetjes van Marinak

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Greetje, (mijn 3e poging om een reactie te plaatsen, 't lukt op één of andere manier niet) Wat leuk om te zien, wat ziet het er leuk uit zo! Proficiat nog met je zoon. Je hebt al weer flink gehaakt zeg. Ik ken dat wel, die zin om meteen met iets nieuws te beginnen, grappig. Geniet van je weekend.
  Groetjes van Marinka

  BeantwoordenVerwijderen