woensdag 13 februari 2013

Aardbeienbakken

Hebben jullie weleens aardbeienplanten in de tuin gehad? Het is het beste om ze in bakken te kweken. In de gewone grond worden ze namelijk snel opgegeten door tuinbewoners of hangen ze al met rotte plekken aan de plant. Daarom willen wij onze aardbeienplanten graag in bakken hebben staan. Maar bij de plaatselijke tuincentra hadden ze niet de juiste bakken of we vonden ze toch echt wat te duur. Dus dan maar zelf maken! De eisen waren duidelijk: een stukje boven de grond, zodat onder de bakken nog andere planten kunnen groeien, strak, liefst 1 element en het project mocht niet teveel kosten..

Allereerst hebben we een inventarisatie gemaakt van de benodigde spullen. Al snel bleek dat we alleen een paar planken bij de bouwmarkt hoefden te halen. Palen en dergelijke stonden nog in de schuur bij de toch-maar-bewaren-want-je weet-maar-nooit-spullen.
Na het verzamelen van alle materialen en gereedschappen is Dirk aan de slag gegaan met het maken van de door mij zo fel begeerde bakken. Na slechts 2 uurtjes!!! was het project al klaar. Heel simpel en zo mooi.
Hopelijk kunnen we deze zomer weer volop genieten van de frisse aardbeien. Afgelopen jaar hebben de bakken in ieder geval al bewezen dat de aardbeien mooi rood en fris geplukt kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten