vrijdag 21 maart 2014

Heel veel strijkkralen!!!

Op dit moment zijn strijkkralen hier in huis helemaal hip!!! De kinderen zijn alle 3 dagelijks druk met het maken van de mooiste creaties. Voor en na schooltijd worden mooie hangers, onderzetters of gewoon een mooi werkje gemaakt. Natuurlijk mag ik alle creaties vervolgens strijken. (Ik ben geen liefhebber van strijken, maar dit vind ik dan weer geen enkel probleem om te doen.)


We hebben zelf 3 patronenboekjes van Hama en vinden ook leuke patroontjes op Pinterest! Wat een leuke dingen kom je daar toch tegen. Ik print ze voor de kinderen uit, zodat ze het patroon naast hun werk kunnen leggen. Ze verzinnen ook zelf allerlei vormpjes en patronen. Soms ben ik verbaast van hun creativiteit. Heerlijk!
Inmiddels ben ik zelf ook door enthousiasme aangestoken. Ik zit nu dus gezellig samen met de kinderen aan onze grote tafel te priegelen met de strijkkralen. Het lijkt nog ontspannend te werken ook:-)


Afgelopen maandag was onze jongste dochter jarig. Ze is 3 jaar geworden. Hoewel de verpakking van de strijkkralen aangeeft dat ze voor kinderen ouder dan 5 jaar bedoeld zijn, vermaakt onze kleine meid zich ook al prima met de kraaltjes. Dus heeft zij ook nieuwe strijkkralen en nieuwe vormen gekregen. Niet alleen zij is er erg blij mee, maar de kinderen vonden de kadootjes ook erg leuk. Natuurlijk willen ze allemaal de bloem, poes, hond, paard en vlinders als eerste maken. En dan heb ik het nog niet over de verschillende soorten strijkkralen. We hebben nu gewone kralen, glow in the dark kralen, glitterkralen, neonkralen enz. Al mijn goed afsluitbare bakjes zijn nu in gebruik, geloof ik. Tja, je gooit alle verschillende kralen ook niet door elkaar.


Voorlopig geniet ik nog even van deze hype in huis. Af en toe is het hier in huis nu gewoon muisstil. Ze zijn allemaal druk bezig om de kraaltjes op de puntjes te zetten en het lezen van het patroon vraagt ook om de nodige concentratie. Ik zorg voor een tussendoortje en een bekertje drinken voor allemaal en af en toe mag ik weer aan de slag met mijn strijkbout!

8 opmerkingen:

 1. Hoe geweldig, de strijkkralen zijn hier momenteel ook helemaal hip!!!! Alleen worden er niet zulke kunstwerken gemaakt...... ;) Mooi werk hoor, en heerlijk die rust!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoorde net van een moeder op school dat ze bij de Action ook te koop zijn. Die zijn natuurlijk voordeliger. Het enige nadeel is dat ze niet met de Hama strijkkralen te combineren zijn. Het formaat is namelijk iets anders.
   De strijkkralen van de Ikea combineren wij wel met die van Hama trouwens!

   Verwijderen
 2. Hoi Greetje, leuk dat je weer geblogt heb, wat een creativiteit bij jullie in huis. Vind je krukje uit de vorige post ook heel erg mooi, blijf dus vooral jullie dingen showen hier. En nog proficiat met je dochtertje. Groetjes van Marinka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je weer een reactie achter hebt gelaten! Ik heb alweer wat onderwerpen klaarstaan om over te bloggen, dus aankomende week kan je weer meer verwachten. Ik heb bewust een afspraakvrije week gepland. Even een weekje echt tijd voor mn huishouden, diy's en bloggen. Daar ben ik zo aan toe:-)!

   Verwijderen
 3. Leuk,he.....vorige zomervakantie was dat hier in huis ook een grote hit...ik ben nu alweer leuke patroontjes aan het verzamelen voor de volgende manie ;-) Ik heb trouwens erg handige opbergdozen bj Xenos gekocht om alle kleurtjes mooi te sorteren....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet dus deze week even naar de Xenos eigenlijk. Heb jij opbergdozen met meerdere vakjes?

   Verwijderen
  2. Ik moet dus deze week even naar de Xenos eigenlijk. Heb jij opbergdozen met meerdere vakjes?

   Verwijderen
 4. Dat ziet er leuk en vrolijk uit :) Waar we ons al niet lekker mee bezig kunnen houden hé.
  Fijne week!
  Groetjes,
  Liza

  BeantwoordenVerwijderen