zondag 23 maart 2014

Gehaakte vlaggenlijn

Afgelopen week was onze jongste dochter jarig. Ze is alweer 3 jaar geworden! Wat heeft ze genoten van haar verjaardag. Nieuwe kleren, alle visite, kadootjes, slingers, ballonnen, patat met lekkers, chips en alle andere dingen maakte voor haar het feestje helemaal compleet.
Al een tijdje van tevoren was ik druk met wat voorbereidingen. Ik vind het altijd erg leuk om iets speciaal te maken voor de verjaardag van één van onze kinderen. Zo maak ik meestal de taart wel zelf, knutsel ik graag een slinger in elkaar of maak ik anders speciaal voor de verjaardag. (Ik heb al eerder iets op een blog laten zien. Wil je dit zien, klik dan hier.)
Dit keer heb ik zelf de slinger gehaakt. Het was erg leuk om te doen! Het voordeel van deze slinger is dat ik hem zo weer kan gebruiken bij een andere verjaardag. Ik vond het patroontje op Pinterest. Het is een eenvoudig en snel patroontje. Leuk om even tussendoor te doen. Dat deed ik dan ook elke keer. Als ik een kwartiertje tijd had kon ik weer een vlaggetje maken. Ik was al een aantal weken geleden begonnen, dus had ik ook alle tijd. Natuurlijk moest ik nog wel 2 dagen van tevoren de vlaggetjes aan elkaar haken. Volgens mij moet bij altijd wel iets nog op het laatste moment gebeuren;-).


Ik heb voor allerlei verschillende kleuren gekozen, zodat het een vrolijk geheel zou worden. De volgende keer (ik vermoed dat die er gaat komen) is het misschien leuk om meerdere kleurtjes in één vlaggetje te verwerken.
Ik ga nu eerst een kleinere vlaggenlijn voor aan de kapstok in de woonkamer maken. Eentje die gewoon lekker mag blijven hangen om de boel op te vrolijken!

Ik heb de feestkleding van dochterlief ook gedeeltelijk zelf gemaakt, maar daar vertel ik later meer over...

4 opmerkingen:

 1. Wat een vrolijke slinger! Echt heel gaaf, nog gefeliciteerd! Groetjes Lisanne
  draad en praat...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel! Stiekem hangt hij er nog steeds... Ik moet hem morgen toch echt wel weer opruimen. Het staat zo vrolijk.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke slinger, gewoon laten hangen. " Het is elke dag feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen" X Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk en niet alleen voor een verjaardagsfeestje. Er is altijd wel iets te vieren vraag maar aan de maker van Mona toetjes :)

  BeantwoordenVerwijderen