donderdag 22 januari 2015

Warme wintermuts




Ik ben januari op creatief gebied begonnen met het maken van deze warme muts voor onze jongste dochter. Ik kwam het complete pakket bij de Boekenvoordeel tegen voor slechts 6,99 Euro. In het pakket zat het patroon, alle garen, een haaknaald en een pompommaker. Ik betrapte het patroon op enkele foutjes. Gelukkig kwam ik er redelijk snel achter en kon ik een stukje van de muts nog makkelijk uithalen en het patroon zelf aanpassen.
Het resultaat is nu een kleurige, warme muts. Dochterlief is er erg blij mee en zelf ben ik ook tevreden met het resultaat. Ik denk dat ik binnenkort nog een keer zo'n muts maak voor onze andere dochter. Natuurlijk met andere kleuren.

Ik ben er weer!

Het is lang geleden dat ik een bericht voor mijn blog schreef. Afgelopen jaar was een druk en en roerig jaar voor ons gezin. Hoewel het bloggen daardoor even stil kwam te liggen, heb ik wel wat tijd en zin gehad om wat te haken en te maken. Gelukkig heb ik wel foto's gemaakt voor mijn Instagram-profiel. Enkele van deze foto's laat ik dan ook nog een keer hier zien. Om maar te laten zien dat ik echt niet gestopt met alle creatieve activiteiten ;-)
Ik heb weer zin om het bloggen op te pakken. Ik denk er zelfs aan om het uit te gaan breiden naar nog een blog over een andere onderwerpen die mij ook interesseren. Later meer hier over.
Nu eerst wat foto's van vooral de afgelopen kerstperiode. Deze tijd van het jaar zet mij echt aan het freubelen en knutselen. Overal inspiratie om mij heen maakte het zelfs lastig om te kiezen wat ik precies wilde gaan maken en welke ideëen er mee gaan voor de volgende kerstperiode. Hoewel de feestdagen al een poosje achter de rug zijn (het lijkt wel maanden geleden!) hoop ik toch dat ik jullie nog een plezier kan doen met deze foto's.

Ik versierde mijn nieuwe blauwe kerstballen met een Edding Paint marker en parelstickertjes...


Ik haakte een sterrenslinger voor Rudolph. Regelmatig krijgt hij weer een andere slinger om zijn nek. Nu dus in de kleuren die ik gekozen heb voor deze kerst...


Manlief zaagde deze huisjes voor mij. Een paar huisjes versierde ik met strijkkralen. We hadden een paar pallets gekregen. Het hout komt goed van pas. Behalve deze huisjes hebben we er ook al schappen voor in de tuinkast en een achterkant voor onze klok van gemaakt...


Later heb ik enkele huisjes nog blauw gemaakt. Deze mooie verf vond ik bij de Action. Inmiddels heb ik de verf ook gebruikt voor mijn bordenrek/servieskast. Er ligt ook nog een groot dienblad te wachten op een laagje verf.Iik vind de kleur echt heel erg mooi!
 De huisjes staan trouwens nog steeds in de kamer. Ze zijn natuurlijk niet alleen voor de kerstperiode. De afbeeldingen van strijkkralen kunnen zo weer van de huisjes af. Ik heb ze met kneedgum vastgemaakt. Wie weet maak ik binnenkort iets van strijkkralen met het thema 'voorjaar' en zijn mijn huisjes weer helemaal bij de tijd.

Tijdens een wandeling in de buurt liep ik langs een berk waarvan de bast in vellen aan de boom hing. Dat kon ik natuurlijk niet laten hangen. Samen met de kinderen heb ik voorzichtig wat bast van de stam gehaald en hebben we het thuis om wat glazen potjes gewikkeld. Met een waxinelichtje erin zijn ze nog mooier om te zien. Ook deze potjes staan nog gewoon gezellig in huis en zijn dus niet met de kerstboom en de kerstballen naar zolder verdwenen. Ze zijn te leuk om nu al weg te zetten...
 

Natuurlijk heb ik ook nog gehaakt. Zo haakte ik bijvoorbeeld deze kerstbal voor mijn schoonmoeder...


Dit was een kleine impressie van wat zelfmaakprojecten in december. De volgende keer schrijf ik weer over de projecten waar ik nu mee bezig ben.