zondag 29 december 2013

Heerlijke kleine appeltaartjes

Als traktatie voor de verjaardag van onze zoon heb ik kleine appeltaartjes gebakken. Ik heb een gewone appeltaartmix gebruikt en het beslag in een cupcakebakblik gedaan. Omdat het kleine taartjes zijn heb ik de baktijd aangepast naar zo'n 30 minuten. Zelf was ik ook erg benieuwd naar het resultaat, want ik had nog niet eerder taartjes in de cupcakevorm gebakken.
Ik kon zo'n 20 taartjes uit 1 pak appeltaartmix maken. Precies genoeg om te trakteren, maar te weinig om dus zelf te kunnen proeven. En natuurlijk willen wij allemaal even voorproeven. Vandaar dat ik nog maar een tweede portie heb gemaakt. 
Na zo'n 15 minuten hing er al een heerlijke appeltaart geur in huis. Mmmm, als ze net zo smaken als dat ze ruiken........! En dat deden ze. Heerlijk!!! We hebben echt genoten van een heerlijke kop thee met een appeltaartje met slagroom.
De volgende dag heeft onze zoon de taartjes op school getrakteerd. Ook dat was echt een groot succes. Ik denk dat ik deze minitaartjes nog vaak ga maken. Misschien ook wel met kersenvulling of iets anders lekker.




vrijdag 27 december 2013

Wasknijpers en vrolijk lichtje voor kerst met washi tape

http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/a3/4a/56/a34a565b91a7e40a446e2845a2add075.jpg Het is heerlijk om met washi tape van alles te versieren. Af en toe ben ik gewoon bewust in het huis aan het speuren naar iets om met tape te pimpen. Meestal is er wel iets te vinden, zoals bij een saai fotolijstje, een kleurloos prikbord, een glazen pot of een vaas die wel wat kleur kan gebruiken. Dit keer is mijn oog gevallen op een aantal houten wasknijpers en een klein glazen groentepotje.
Allereerst ben ik aan de slag gegaan met de wasknijpers. Op de voorkant van de wasknijpers heb ik washi tape geplakt en op de achterkant heb ik een strookje magneettape geplakt. Zo heb je een handige magneet voor op bijvoorbeeld de koelkast om tekeningen of een boodschappenbriefje tussen te klemmen.

http://media-cache-cd0.pinimg.com/originals/b8/f4/91/b8f4912b2a29ab8dd207dc17f9d883bb.jpgVervolgens heb ik het glazen potje onder handen genomen. Ik heb het potje voorzien van 3 stroken washi tape. Het tape met de tekst 'Merry Christmas' heb ik bij de Xenos gekocht. In het potje heb ik een waxinelichtje gedaan. Het gepimpte was al binnen een paar minuten klaar en dus kon het kaarsje al snel aan. Wat een leuk resultaat! Heel simpel en snel, maar zo leuk!!!

Een warme sjaal

http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/24/e4/f8/24e4f80bc96699313d93071bd36c9926.jpg 
Ik heb een warme sjaal voor onze jongste dochter gemaakt. Op de foto heeft onze oudste dochter de sjaal om, want peuterlief wilde niet op de foto en al helemaal niet stil blijven staan. 
Ik heb gekozen voor felle kleurtjes, omdat deze kleuren erg mooi bij haar staan en ook goed bij haar winterjas passen. 
De sjaal bestaat uit 8 granny vierkantjes en tussen de granny's steeds 8 strepen (van stokjes). Tenslotte heb ik de sjaal afgewerkt met een paars rand van stokjes. 
Het liefst wil ik nu nog een bijpassende muts maken, maar het juiste patroon heb ik daar nog niet voor gevonden. Tips voor een goed patroon voor een peutermutsje zijn dan ook van harte welkom.

Gehaakt rokje in vrolijke kleuren

http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/51/33/e8/5133e83e41097ea42b0f14eeb6781324.jpg 
In iets meer dan een week heb ik dit rokje voor onze jongste dochter gemaakt. Het is een heel wijd rokje geworden in de kleuren groen, blauw, rood en knalroze. Ik heb voor deze kleuren gekozen omdat ze mooi helder zijn en ook omdat de meeste truitjes in de kast van onze kleine meid in één of in meerdere van deze kleuren zijn. Makkelijk te combineren dus!
Omdat het rokje echt heel erg wijd is, was het klusje minder snel klaar dan gedacht. Ik had gedacht hem binnen 2-3 dagen af te hebben, maar dat was niet het geval. Ik heb er ruim een week elke dag een stukje aan gewerkt. En met het gewenste resultaat: een fleurig, wijd rokje voor onze jongste dochter. Ze is erg blij met haar nieuwe rok. We hebben al veel complimenten gekregen. 
Binnenkort ga ik ook nog een rok voor onze andere dochter maken. Dat wordt een strakker model. Dat vind ik mooier bij haar staan. Ik heb in ieder geval de smaak van het rokjes haken te pakken.